16.07.2024 16:33 давність новини: 53 дн.

Рибальські змагання серед журналістів

Організаторами рибальських змагань серед журналістів Франківщини, які відбуваються один раз на рік, стали Івано-Франківська обласна організація Українського товариства мисливців і рибалок, обласна організація Національної спілки журналістів України й Івано-Франківський центр журналістської солідарності.

Кілька років поспіль цей турнір відбувався на риболовно-спортивній базі УТМР “Хом’яківка”, що неподалік Тисмениці. Цього ж року локацію вирішили змінити. Тож, вперше медійників приймали у Калуші - на озері біля села Пійла.

На заході був присутній голова Івано-Франківської обласної організації УТМР Михайло Лущак, який підбадьорював учасників змагань та взяв участь у відзначенні переможців турніру.

Учасниками змагань стали 16 медійників з Франківщини. Команда мала складатися з двох учасників, тому загалом їх було вісім.
За умовами змагань, ловити рибу можна було лише на поплавкові вудочки, а після змагань - обов’язково випустити улов.
Переможців визначали за загальною вагою виловленої рибки. Клювали, до слова, карасики, лини, краснопірки та навіть короп. Останній приніс особисту перемогу Русланові Жираку з Івано-Франківська та його команді - “FishDream”.

Руслан - заступник завідувача кафедри Університету Короля Данила і… рибалка з великим стажем. Каже, що на озері біля Пійла сьогодні вперше. Тож, вранці одразу оцінив водне плесо та пригледів собі затишне місце: “У таку спекотну погоду рибу краще шукати у затінку. А тут якраз комиші, латаття - дуже гарно”.

Напарником Руслана Жирака у турнірі став оператор телеканалу “Галичина” Тарас Лесик, який потім зізнався, що участь у змаганнях бере щорічно, але диплом переможця отримав уперше.

На другому місці опинились Юрій Надольський та Роман Кочержук (обоє із телеканалу “Суспільне”), а на третьому - Ігор Голинський (редактор видання “Версії і факти”) та Михайло Захарчук (редактор часопису “Слово народу” (Богородчани).

Джерело: kalush.informator.ua
Фото: Юрія Рильчука