05.09.2024 12:15 давність новини: 11 дн.

Як вберегти мисливських собак від гельмінтів

Шляхи зараження собак гельмінтами та переваги комплексної дегельмінтизації

Мисливські собаки відіграють важливу роль у процесі полювання. Вони допомагають знаходити та переслідувати дичину, вказують на її місцезнаходження, а також приносять здобич. Найчастіше для полювання використовуються такі породи, як гончі, лягаві, спанієлі та тер'єри. Ці собаки мають високу витривалість, гострий нюх та інстинкти, необхідні для ефективного полювання.

Собака – це неабиякий помічник мисливця, однак хвостаті друзі піддаються високому ризику зараження гельмінтами. Найпоширенішими з них є токсокари, анкілостоми та ціп’яки – ехінококи та інші. Ці паразити можуть спричиняти серйозні порушення роботи організму, що впливають на самопочуття та якість життя собаки. Однак, важливо ще й те, що деякі з них небезпечні і для людей.



Шляхи зараження гельмінтами можуть бути різноманітними. Собаки можуть заразитися через контакт із зараженими тваринами або їхніми випорожненнями, через воду або м’ясо, що містить яйця чи личинки гельмінтів.

Щоб захистити мисливських собак від усіх найпоширеніших видів гельмінтів, необхідно регулярно використовувати спеціалізовані препарати, такі як Дронтал Плюс або Дронтал XL для собак крупних порід. Ці засоби ефективні проти широкого спектру гельмінтів, включаючи круглих і стьожкових (ціп’яків). Таблетки мають форму кісточки та привабливий смак, що полегшує його застосування. Препарати лінійки Дронтал можна давати без дотримання голодної дієти.



Регулярне використання цих препаратів допоможе забезпечити здоров'я вашого чотирилапого мисливця і його готовність допомагати вам при полюванні.

Здоров'я ваших собак – запорука успішного полювання та вашого спокою.

Drontal, Дронтал, Elanco та діагональний логотип є торговельними марками Elanco або її афілійованих осiб © 2024 Elanco та її афілійованi особи.  PM-UA-24-0262