22.08.2024 18:28 давність новини: 23 дн.

До відома обласних, міських, районних організацій УТМР та членів Товариства

Відповідно до Закону України «Про тваринний світ», Закону України «Про мисливське господарство та полювання», Положення про порядок встановлення лімітів використання природних ресурсів загальнодержавного значення, з метою запобігання новим спалахам епізоотичних хвороб тварин, не допущення їх подальшого поширення та зменшення ризиків для здоров'я тварин та людей, забезпечення раціонального використання державного мисливського фонду НАКАЗ Міндовкілля «Про затвердження Лімітів використання мисливських тварин на мисливський сезон 2024–2025 років» ЗАРЕЄСТРОВАНО в Мін’юсті.

Після оприлюднення документу в офіційному друкованому виданні впродовж п'ятнадцяти днів з моменту підписання документ набере чинності.

Всеукраїнська рада УТМР завжди приймає участь в цьому процесі, а також допомагає користувачам мисливських угідь щодо погодження обласних наказів на відкриття полювання.

Ліміти затверджено областям окрім: Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Херсонської, Запорізької, Полтавської та Одеської.

Норми використання (добування) нелімітованих мисливських видів диких тварин будуть діяти для користувачів мисливських угідь ВСІЄЇ України.

Тож звертаємось до структурних підрозділів нашого Товариства з проханням у найкоротші терміни підготувати Накази «Про строки та порядок здійснення полювання у мисливський сезон 2024–2025 року» і погодити їх з Міжрегіональними управліннями Держлісагентства та Обласними військовими адміністраціями.

Нагадаємо, що можливість проведення полювання в цьому сезоні дозволить мисливським господарствам нашого Товариства окрім отримання надходжень коштів для утримання єгерської служби, забезпечення охорони мисливських угідь та підгодівлі тварин, врегулювати складну епізоотичну ситуацію в країні, адже це головний обов’язок Українського товариства мисливців і рибалок.

Голова президії ВР УТМР,
Микола Скорий