12.12.2023 17:24 давність новини: 279 дн.

До відома обласних, міських та районних організацій УТМР

Відповідно до Закону України «Про тваринний світ», Закону України «Про мисливське господарство та полювання», Положення про порядок встановлення лімітів використання природних ресурсів загальнодержавного значення, з метою запобігання новим спалахам епізоотичних хвороб тварин, не допущення їх подальшого поширення та зменшення ризиків для здоров'я тварин та людей, забезпечення раціонального використання державного мисливського фонду НАКАЗ Міндовкілля «Про затвердження Лімітів використання мисливських тварин на мисливський сезон 2023–2024 років» було ЗАРЕЄСТРОВАНО в Мін’юсті та ОПУБЛІКОВАНО в «Офіційному віснику України».

Всеукраїнська рада УТМР завжди приймала участь у цьому процесі в інтересах користувачів мисливських угідь і членів нашого Товариства.  

Наказом Міндовкілля затверджено Ліміти для: Волинської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Рівненської та Черкаської області. Норми використання (добування) нелімітованих мисливських видів диких тварин погоджені для користувачів мисливських угідь всієї України.

Тож звертаємось до структурних підрозділів нашого Товариства з проханням у найкоротші терміни ПІДГОТУВАТИ Накази «Про строки та порядок здійснення полювання у мисливський сезон 2023–2024 року» і ПОГОДИТИ їх з Міжрегіональними управліннями Держлісагентства та Обласними військовими адміністраціями.

Нагадаємо, що можливість проведення полювання в цьому сезоні окрім вищезазначеної мети, також дозволить мисливським господарствам нашого Товариства отримати хоч якісь надходження коштів, які забезпечать можливість утримання єгерської служби, забезпечення охорони мисливських угідь та підгодівлі тварин, адже це головний обов’язок Українського товариства мисливців і рибалок.

Посилання на Наказ Міндовкілля