04.04.2024 12:35 давність новини: 45 дн.

Міндовкілля погодило мисливську Стратегію, але…

15 березня 2024 року міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, після піврічних доопрацювань, завізував проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії мисливського господарства на період до 2035 року» (далі – проєкт Стратегії).

Нагадаємо, що 21 червня 2023 року в м. Києві відбувся Всеукраїнський круглий стіл на якому його організатори: Українське товариство мисливців і рибалок (УТМР), Всеукраїнська асоціація мисливців та користувачів мисливських угідь (ВАМКМУ), Товариство лісівників України (ТЛУ) ПРЕЗЕНТУВАЛИ проєкт «Стратегії розвитку мисливського господарства на період до 2030 року». Цей документ підтримала і Федерація мисливських та природоохоронних асоціацій Європи (FACE), членом якої є і Україна.

Разом з тим, у процесі внесення змін до проєкту Стратегії, було ВИДАЛЕНО та ВИДОЗМІНЕНО значну частину важливих для мисливського господарства ініціатив. Документ набув іншого змісту. Громадські організації, у тому числі УТМР, та наукові установи надсилали свої пропозиції та зауваження, але вони НЕ були враховані.

Тому Українське товариство мисливців і рибалок (УТМР) вважає, що завізований Міндовкіллям проєкт Стратегії НЕ враховує всіх інтересів мисливської галузі й НЕ сприятиме розвитку мисливського господарства та збереженню біорізноманіття в повній мірі.

Зважаючи на вищевикладене, УТМР, ВАМКМУ та ТЛУ ЗВЕРНУЛИСЬ до Кабінету міністрів України та інших відомств, задіяних у погоджені проєкту Стратегії, з пропозиціями врахувати інтереси галузі та наміри України бути частиною європейської спільноти.

Посилання на копію Звернення УТМР, ВАМКМУ, ТЛУ: https://drive.google.com/file/d/1HvG1l8rqCFWv_sfKNt01vdvpDF5_ErBv/view?usp=sharing

Посилання на Стратегію, візовану Міндовкіллям:https://drive.google.com/file/d/1_s7eed8VFr3NG-RILeR-4mQQjWhV0aiz/view?usp=sharing